1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо

 viber 2021 05 09 13 38 58Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації.

День пам’яті та примирення та День перемоги символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Вона скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир.

Тому, саме сьогодні, 09 травня, відбувся мітинг на Пагорбі слави, за участю селищного голови Анатолія Проценка, ветеранів, представників трудових колективів, підприємств, учнівської молоді,громадських організацій та громадськості.

З промовою до присутніх звернувся селищний голова Анатолій Проценко: «У ці дні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми завжди пам’ятаємо про безсмертний подвиг, про самопожертву та відвагу ветеранів, які день за днем наближали звільнення світу від нацизму, і низько вклоняємося їм за Перемогу!

Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться».

Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих, хто поліг в бою, кому не судилося повернутися з фронтів минулих і сучасних - за всіма полеглими на полях Другої світової війни, під час АТО та ООС, тих, чиє життя безжально відібрала війна.

Випадкове зображення