Івана Купала відзначили жителі Лисянщини із 6 на 7 липня

8Одне з найколоритніших  народних  свят - Івана Купала відзначили жителі Лисянщини із 6 на 7 липня. У цю ніч проводиться багато різноманітних обрядів і ритуалів. Багато хто вірить, що Купальська ніч і до цього дня є однією з найбільш «сильних» ночей, яка наповнена цілющими і магічними властивостями. Джерелами сили в цю ніч стають вода, вогонь і трава.

В кожному населеному пункті є свої традиції святкування Купала, але спільні риси все ж таки є  – показати традиції українського народу, передати їх нащадкам, відволікти людей від своїх проблем та подарувати радість спілкування.

Купальський вечір розпочався з театралізованого дійства, далі на всіх присутніх гостей чекала насичена святкова  концертна програма з піснями,гуморесками.Гарно прикрасили свято дитячі танцювальні колективи, були цікаві ігри та конкурси, за участь в яких кожен отримав подарунок. Усі бажаючі малиможливість стрибнути через багаття,а також побачити безліч інших купальських цікавинок.

Загалом «купальські» святкування  пройшли   весело, додали мешканцям громади гарного настрою, приємних вражень та емоцій.

Діти та молодь водили хороводи біля марени,яка була прикрашена різнобарвними стрічками. Не обійшлося наше святкування і  без Купала, саме від нього у захваті була уся присутня малеча.А завершились святкові забави традиційною дискотекою.

Випадкове зображення