Катастрофа на Чорнобильській АЕС

 viber 2021 04 26 11 33 46 Вже 35 років ми несемо у серцях і душах біль, завданий нищівною катастрофою на Чорнобильській АЕС – найбільшою та найжахливішою за всю історію людства техногенною аварією. Трагедія, яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, навічно відбилася в людський долях та наших серцях.

Пам'ять про Чорнобиль закликає весь наш народ до об’єднання зусиль навколо вирішення завдань відродження рідної землі та зміцнення душ, уражених Чорнобилем. Тому, саме сьогодні, 26 квітня, за участю селищного голови Анатолія Проценка, членів громадської організації “Союз Чорнобиль України” ліквідаторів аварії на ЧАЕС та представників трудових колективів, відбувся мітинг-реквієм«ПОЛИН – ЗОРЯ , ЩО ОБПАЛИЛА СВІТ» на якому, згадали ті страшні події та вшанували тих, хто ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок, рятуючи від біди не одне покоління.

Також було вручено ювілейні медалі «З нагоди 35 річниці аварії на ЧАЕС», медалі «За врятоване життя», та почесні грамоти Лисянської селищної ради, грамоти Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України», та грамоти Лисянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих 74 учасників ліквідації, які врятували світ, але не дожили до сьогодні.За загиблими ліквідаторами Чорнобильської катастрофи була відправлена панахида. Ми пам’ятаємо героїв, які пішли з життя, самовіддано захищаючи людей від атомного лиха. Вічна їм пам'ять. На завершення заходу всі учасники поклали квіти до підніжжя пам'ятного знака «Ліквідаторам Чорнобильської трагедії».

Випадкове зображення