Урочисті з нагоди Дня захисників і захисниць України

245451012 907090479895121 6337825973229685447 n13 жовтня, у Лисянському будинку культури відбулися урочисті заходи до Дня захисників і захисниць України, що співпадає з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. На урочистому святі були присутні учасники АТО та ООС, військовослужбовці,представники волонтерського руху, керівництво громади, учнівська молодь та громадськість. Це – свято кожного, хто обороняв та боронить, зберіг та зберігає нашу державу. Кожного, хто зупинив агресора. Кожного, хто наближає нашу перемогу над ворогом. Це день пам’яті про кожного, хто віддав своє життя за Україну.

У фойє Будинку культури були представлені виставки «Рідна земля моя, ти козацькою славою щедра» та виставка «Слава незламним захисникам України» також присутні могли переглянути демонстрацію фільму «Повернення Богдана».

На початку урочистої частини з вітальними словами та словами особливої подяки до усіх присутніх та запрошених, звернувся селищний голова Лисянської ТГ Анатолій Проценко, який привітав всіх гостей з прийдешнім святом. Побажав міцного здоров'я, невичерпної енергії та наснаги, добробуту, достатку, злагоди, благополуччя та мирного неба над головою. З нагоди свята участикам АТО було вручено почесні грамоти Лисянської селищної ради за мужність та відвагу, активну життєву позицію, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені при виконанні службових обов’язків, та з нагоди Дня захисників і захисниць України, також за вагомий внесок у справі відродження українського козацтва на Лисянщині, збереження кращих національних традицій відзнаками нагороджено представників українського козацтва та було нагороджено вчителя з викладання Захисту Вітчизни КОЗ «Лисянський НВК» за вагомий особистий внесок у справі національно – патріотичного виховання молодого покоління.

Також з вітальними словами до всіх присутніх звернувся начальник другого відділу Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – Олексій Анатолійович Шаламай та отаман Лисянського козацького полку Черкаського обласного товариства всеукраїнської громадської організації, Українське Реєстрове Козацтво , полковника українського козацтва - Віктор Павлович Колодяжний.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів було вшановано вічну пам'ять тих, хто віддав своє життя, відстоюючи мир та добро, справедливість, цілісність нашої держави.

По закінченню урочистої частини чудовим подарунком для присутніх в залі став святковий концерт за участю творчих колективів Лисянської територіальної громади, які своїми піснями та танцями вітали зі святом всіх присутніх.

245642595 907091293228373 2188096080958807682 n

Випадкове зображення