Щодо переваг сплати податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок

er121220230001Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що єдиний рахунок - це рахунок, відкритий у Державній казначейській службі України на ім’я ДПС, який може використовуватись платниками податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на податковий орган.  

Перевагами переходу на єдиний рахунок є спрощення сплати податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного внеску, скорочення фінансових витрати і часу формування платіжних інструкцій. Розраховуватися з бюджетом та фондами можливо однією платіжною інструкцією на загальну суму.  

Обов’язок зі сплати податкових платежів та єдиного внеску вважається виконаним з моменту внесення коштів на єдиний рахунок.   

Для того, щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити наступні три кроки:  

1. Через Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua подати "Повідомлення про використання єдиного рахунку" за формою J/F 1307001.  

2. Отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.  

3. Надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів (одного або декількох).  

Дата зарахування коштів на єдиний рахунок буде датою розрахунків платника з бюджетом та фондами.  

Випадкове зображення