Ситуація на ринку праці Лисянщини за 9 місяців

rynokpratsi0920233Протягом 9 місяців 2023 року послугами Лисянського відділу Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ скористались 689 осіб, з них 572 мали  статус безробітного, це вдвічі  менше, ніж в 2022 році. Серед пошукачів роботи - 39 внутрішньо переміщених громадян, які вимушено залишили місця проживання в зв’язку з активними бойовими діями.  

За сприяння Лисянського відділу з початку року знайшли роботу 219 громадян,  з них  141  мали статус безробітного. Також знайшли роботу 6 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб.

З початку року за  сприянням в працевлаштуванні звернулось 12 колишніх військовослужбовців,  звільнених з лав Збройних Сил України. З них  4 особи працевлаштовано. 

Протягом січня-вересня 2023 року проходили професійне навчання 6 безробітних.Також 1 особа працювала на громадських роботах з благоустрою населених пунктів.

Станом на 01.10.2023 року  мають статус безробітного 159 осіб.  Зі 168 вакансій від роботодавців , що надійшли за 9 місяців 2023 року, - 161 укомплектовано за  направленням служби зайнятості. Станом на 1 жовтня 2023 року в Лисянському відділі  було зареєстровано 4 вакансії.

Окрім того,  фахівцями Лисянського відділу видано 9 ваучерів на здобуття нової професії. З  них 5 -  на перепідговку за професією «кухар» та  4 за професією  «продавець». Ті, хто скористались такою можливістю підтримки з боку держави, вже здобувають бажану професію в навчальних закладах Черкащини.

Реальною можливістю розпочати новий бізнес чи розширити вже існуючий є державні грантові програми. Лисянський відділ активно популяризує цей вид допомоги серед місцевих роботодавців. До участі в проекті наразі долучились 3 роботодавців, з них 1 підприємство – ТОВ «Кетбент» вже отримало грантові кошти, на які придбано додаткове виробниче обладнання, що дозволило розширити виробництво продукції.     

Начальник  Лисянського відділу

Звенигородської філії

Черкаського ОЦЗ                                               Володимир  ВИСОТЕНКО

 

Випадкове зображення