У рамках програми єРобота стартували грантові програми для ветеранів

grandy2023         Уряд розширює програму єРобота на порталі Дія та запускає три нові грантові програми для ветеранів. Відтепер учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки, можуть подати заявку та отримати гранти від держави на старт чи розвиток власної справи.

         «Розширення діючої програми єРобота сприятиме демобілізованим військовим легше інтегруватися у мирне життя, створити або розвивати власну справу, отримувати прибуток і створювати нові робочі місця», - зазначає директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. 

         Програма передбачає надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень:

- до 250 тисяч гривень на власний бізнес може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;

- до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% — власні кошти отримувача;

- до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова — створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два - для ветеранів або людей з інвалідністю, яка настала внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

         За кошти гранту можна оплатити обладнання, оренду, придбати сировину, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу тощо.

         Подати заяву на участь у програмі «єРобота» можна на порталі Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план.

Випадкове зображення