Відбулося засідання серпневої конференції працівників освіти Лисянської ТГ

240588872 1029111664505794 8682765631124731966 nУ сесійній залі адмінбудинку Лисянської селищної ради відбулась щорічна серпнева конференція педагогічних працівників Лисянської територіальної громади, яка проходила цьогоріч у незвичному для освітян форматі. Відділом освіти Лисянської селищної ради ініційовано проведення телемосту з фахівцями вищого гатунку-профільними працівниками Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров‘я України, Міністерства фінансів України та Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.
У конференції взяли участь педагогічні працівники закладів дошкільної освіти, загальної середньої та позашкільної освіти.
На конференцію запрошено селищного голову Анатолія Проценка та заступника селищного голови Олега Зарудняка.
Із вітальним словом до освітянської спільноти звернувся селищний голова, висловивши педагогам подяку і шану за терпіння, мудрість, щоденну сумлінну працю, готовність до нововведень у різних форматах, швидке опанування нових технічних засобів.
У роботі конференції у прямому включенні до освітян звернулась Ольга Малишева, начальник взаємодіі з місцевими органами влади Директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України, яка окреслила сучасні виклики на шляху реформування української освіти.
Марта Мельник, Державний експерт Експертної групи з питань профілактики неінфекційних хвороб та формування здорового способу життя Міністерства охорони здоров‘я України наголосила на тому, що невдовзі стартує новий навчальний рік і всі сподіваються на те, що розпочнеться він безпосередньо у класах, а не дистанційно, а для цього прохання до педагогів, у кого є така можливість, вакцинуватися, щоб бути спокійним як за своє здоров‘я, так і за здоров‘я дітей, адже це є найбільша цінність.
Мабуть, найбільше зацікавив освітян виступ Людмили Мозгової, завідувачки сектору забезпечення діяльності заступника Міністра, яка детально зупинилась на спрямуванні фінансових ресурсів на освіту та освітню галузь, безпосередньо, Лисянської громади.
Вона повідомила про те, що фінансування державних і комунальних закладів загальної середньої освіти здійснюється за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. З державного бюджету ЗЗСО отримують освітню субвенцію на оплату праці, якої, до речі, в цьому році вистачає, завдяки проведеній оптимізації навчальних закладів громади; субвенції на підтримку НУШ, організацію інклюзивної освіти, «Спроможна школа для кращих результатів» для підтримки опорних шкіл-на ремонти, закупівлю обладнання та автобусів.
До присутніх учасників зібрання звернулась Наталія Чепурна, ректор ЧОІПОПП, яка сказала, що реформування освіти -це досить складний процес, але педагоги Черкаської області завжди попереду і готові до нововведень та сучасних викликів. Також було повідомлено про порядок проведення виїзних курсів підвищення кваліфікації вчителів ЗЗСО на забезпечення якісної, сучасної та доступної освіти НУШ.
Таїсія Єрмоличева, начальник відділу освіти Лисянської селищної ради підвела детальний підсумок роботи освітньої галузі ТГ та відзначила, що зроблено багато, але є ще безліч проблем, які потрібно вирішувати у подальшій роботі всією громадою. Очільниця освітньої галузі привітала присутніх педагогів із початком нового навчального року і висловила сподівання, що разом можна реалізувати непрості завдання, які стоять перед сучасною українською освітою.

Випадкове зображення