14 грудня відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

266752401 943306679606834 8064821081035428317 nСьогодні, 14 грудня, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Вшановують цю дату тому, що саме у грудневий час 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Минає рік за роком після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, а в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.

Ті, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – справжні герої. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі. Вони без обдумувань кинулись на порятунок рідної землі та співгромадян. Їхня боротьба заслуговує найщиріших слів подяки не тільки українців, а й усієї Європи.

На жаль, для багатьох ліквідаторів це був останній бій. Низько схиляємо голови перед пам’яттю усіх, хто ціною власного життя відвів біду від майбутніх поколінь.

Пам'ять про героїв-чорнобильців назавжди залишиться у наших серцях. Їхній подвиг є прикладом життєвої мудрості та громадянської позиції для нащадків.

І саме сьогодні, біля пам’ятного знака «Ліквідаторам Чорнобильської трагедії» зібралися представники влади Лисянщини, голова громадської організації “Союз Чорнобить України”з активними членами організації, ліквідаторами, представники трудових колективів. Присутні згадали невмирущий подвиг ліквідаторів, схилили голови перед пам’яттю загиблих героїв, хвилиною мовчання вшанували померлих внаслідок аварії на ЧАЕС встановили лампадки та поклали живі квіти біля підніжжя пам'ятного знака «Ліквідаторам Чорнобильської трагедії».

Тож сьогодні, у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя зупиняючи «ядерний смерч» та висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Велика подяка усім ліквідаторам, які зберегли життя наступним поколінням. Ми завжди будемо пам’ятати героїв, які здійснили подвиг заради майбутнього!

Випадкове зображення