3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

12336425 824420387668506 1705800837 nЩороку 03 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.

 Відзначення  цього дня – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Люди з особливими потребами  – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 03 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть дорослі й діти, і вони потребують допомоги, уваги.

 

На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Їх мужність та оптимізм – взірець для інших. Вони пристосовуються як можуть зі всіх своїх сил. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам.

Не залишайтеся байдужими!

Випадкове зображення