День вишиванки

Надрукувати

188933532 821772118426958 3098405149826033796 n

День вишиванки – свято національної єдності українців, покликане зберегти споконвічні народні традиції та об’єднати українців. Основною метою відзначення цього свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та дорослого населення міст і сіл нашої держави.

Вишита сорочка є оберегом, символом краси і молодості. Цей символ «проголошує» в серцях кожного з нас любов до Батьківщини, українських традицій та української історії.

З нагоди цього величного свята на центральній площі селища зібралися   керівники громади, представники трудових колективів, учнівська молодь та школярі.

Під час заходу відбувся відбір вишиванок серед наймолодших та дорослих жителів громади, яким було вручено солодощі, вишукані та неповторні орнаменти на сорочках радували око. А захопливі виступи із задушевними піснями і запальними танцями учнів шкіл подарували присутнім багато приємних емоцій та позитиву, також відбувся  майстер-клас з виготовлення мотанки і виставка старовинних та автентичних вишиванок та рушників «З глибин народних і до сьогодення».

Відзначаючи це свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації – вишиванка – завжди була, є і буде необхідним оберегом міцності української держави.