ГУ ДПС у Черкаській області: встановлено факт реалізації товарів через мережу Інтернет без видачі розрахункових документів

Надрукувати

Internet torgivlyanevydachachekiv2023Працівники управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Черкаській області провели фактичну перевірку одного з інтернет-магазинів, що здійснює діяльність у місті Черкаси. У ході перевірки було виявлено факт реалізації кондитерських виробів за готівкові кошти без видачі розрахункових документів.

За результатами перевірки до ФОП застосовано відповідні штрафні фінансові санкції. Крім того, за порушення правил торгівлі складено  протокол про адміністративне правопорушення.

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що суб'єкти господарювання, який здійснюють готівкові розрахунки за надані послуги, продані товари, у тому числі через мережу Інтернет, зобов'язані використовувати реєстратори розрахункових операцій та видавати розрахункові документи.

Наголошуємо, що Законом України № 3219-IX від 30.06.2023 із 1 жовтня відновлена відповідальність за порушення законодавства у сфері застосування РРО, крім відповідальності на тимчасово окупованих територіях, територіях активних і можливих бойових дій.