ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ, ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ АБИ УНИКНУТИ ЦІЄЇ НЕДУГИ

Надрукувати

      У літній період, як правило, зростає небезпека виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення. Найпоширенішими кишковими інфекціями є: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції, ротавірусні та ентеровірусні інфекції.

Зараження здійснюється через забруднені бактеріями чи вірусами або їхніми токсинами продукти харчування (не миті овочі та фрукти, термічно не оброблені продукти харчування), вживання продуктів з порушеними умовами й термінами зберігання або виготовлених при неналежній термічній обробці, через предмети побуту, забруднені руки, при вживанні забрудненої води, неправильній поведінці під час відпочинку тощо.

    ЯКИХ ПРАВИЛ ВАРТО ДОТРИМУВАТИСЬ АБИ УНИКНУТИ ГОСТИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ?!

     ПАМ'ЯТАЙТЕ! Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.

 

                                                                                         Звенигородське районне управління

                                                                                         Головного управління

                                                                                         Держпродспоживслужби

                                                                                         в Черкаській області