У рамках програми єРобота стартували грантові програми для ветеранів

Надрукувати

grandy2023         Уряд розширює програму єРобота на порталі Дія та запускає три нові грантові програми для ветеранів. Відтепер учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки, можуть подати заявку та отримати гранти від держави на старт чи розвиток власної справи.

         «Розширення діючої програми єРобота сприятиме демобілізованим військовим легше інтегруватися у мирне життя, створити або розвивати власну справу, отримувати прибуток і створювати нові робочі місця», - зазначає директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. 

         Програма передбачає надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень:

- до 250 тисяч гривень на власний бізнес може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;

- до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% — власні кошти отримувача;

- до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова — створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два - для ветеранів або людей з інвалідністю, яка настала внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

         За кошти гранту можна оплатити обладнання, оренду, придбати сировину, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу тощо.

         Подати заяву на участь у програмі «єРобота» можна на порталі Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план.