Ваучер на навчання –можливість змінити життя на краще

Надрукувати

vaycher navchanya 2023Вимоги сьогодення не залишаються сталими, вони передбачають зміни у кожній галузі науки, у професіях та спеціальностях. Конкурентоздатність кожного з нас після певного віку знижується -  це змушує багатьох  працювати на некваліфікованих роботах.  Служба зайнятості пропонує вихід з цієї ситуації - отримання ваучера.

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо- кваліфікаційному рівні,  спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи роботодавця.

За сприяння Державної служби зайнятості є можливість одноразово отримати ваучер для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці.

Так, звернутись до  служби зайнятості для отримання ваучера можуть деякі категорії громадян, а саме:

За наявності професійно-технічної, фахової перед вищої або вищої освіти мають право скористатися ваучером та опанувати 1 з 70 професій (спеціальностей).

Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму  для працездатних осіб, установленого  законом. Орієнтовна сума ваучера станом на 28 квітня 2023 року не може перевищувати 26840 гривень.

Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття виходячи з його фінансових можливостей.

У разі, коли вартість навчання в закладі освіти перевищує максимальну вартість ваучера, особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

            Більш детальну інформацію можна отримати на офіційному сайті Державного центру зайнятості: www.dcz.gov.ua  або звернутись до фахівців Лисянського відділу Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: смт.Лисянка, вул.Київська,5 т.(04749) 62643