Якщо ви звільнені від відбування покарання з випробуванням (іспитовий строк)?

Надрукувати

Звільнення від відбування покарання з випробуванням полягає у звільненні засудженого від основного покарання за умови, що він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки. Іспитовий строк відповідно до статті 75 Кримінального Кодексу України встановлюється судом тривалістю від одного до трьох років.

У разі звільнення від відбування покарання з випробуванням, Ви маєте довести, що усвідомили свій негативний вчинок, бажаєте змінитися. Ви не повинні вчиняти нові злочини і маєте виконати обов’язки, які покладені на Вас судом.

Які я маю права?

 

Під час перебування на наглядовій пробації, ви маєте право на:

Що я зобов’язаний (а) робити?

У разі звільнення від відбування покарання з випробуванням Ви зобов’язані:

До основних обов’язків належать:

До додаткових обов’язків належать:

У разі не виконання Вами обов’язків, покладених на Вас судом, систематичного вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про Ваше небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення Вас для відбування призначеного покарання.

Якщо місцезнаходження особи, звільненої від відбування покарання з випробуванням, невідоме працівник уповноваженого органу з питань пробації здійснює першочергові розшукові заходи.

Після закінчення іспитового строку, якщо Ви виконали покладені на Вас обов’язки та не вчинили нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації Ви звільняєтеся судом від призначеного покарання, нагляд за Вами припиняється і Ви знімаєтеся з обліку в зазначеному органі.

За матеріалами офіційного веб-сайту Пробація України.