Професійна консультація від фахівців Пенсійного фонду

3001202101Нещодавно в приміщенні Лисянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості відбувся цікавий профконсультаційний захід – групова консультація для безробітних громадян з залученням соціальних партнерів. Цього разу з клієнтами служби зайнятості спілкувалась очільниця Лисянського відділу обслуговування громадян (сервісний центр)  Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області  Валентина Гладченко.

Враховуючи карантинні обмеження,  аудиторія  була не багаточисельна. Групову консультацію отримали 8 громадян з числа безробітних, в т.ч. особи передпенсійного віку, в яких було найбільше запитань щодо пенсійного забезпечення.

Як зазначив у своєму виступі директор філії Володимир Висотенко: «Призначення та розмір майбутньої пенсії залежить від стажу роботи та сплачених страхових внесків до Пенсійного фонду. Саме тому, лише працюючи легально, з відповідним оформленням трудових відносин, можна сподіватись на гідне пенсійне забезпечення в поважному віці й не варто очікувати на майбутню пенсію,лише отримуючи заробітну плату «в конверті»».3001202102

            Керівник Лисянського відділу Пенсійного фонду В.Гладченко ознайомила учасників заходу з чинниками, від яких залежить розмір пенсійного забезпечення, умовами призначення та причинами відмов в призначенні пенсії, які наразі трапляються. Крім того, в загальних рисах,навела приклади розрахунку пенсійних виплат. Завершуючи групову консультації,  Валентина Гладченко побажала всім знайти гідну роботу та закликала працювати лише легально, думаючи про майбутнє.

В ході активного діалогу учасники отримали вичерпні відповіді на свої запитання  та запевнили, що будуть працювати легально на ринку праці.

Випадкове зображення